Aflevering/afhentning: Det er vigtigt, at barnet/forældrene altid siger "goddag" og "farvel" til én af de ansatte. Hvis børnene hentes af andre end forældrene, skal I give besked i forvejen. I stamdata i Aula kan I notere de personer, som I ved vil komme til at hente barnet regelmæssigt (fx farmor, naboen, mors veninde etc.) Forældre tjekker selv børn ind og ud på en iPad i garderoben. Vi bruger AULA Komme/Gå appen.
Bamseven: Vi arbejder med ”Fri for mobberi”, og derfor får alle børn en Bamseven udleveret, når de starter. Bamseven (en lille lilla bamse) bor herhenne i børnehaven. Den hjælper blandt andet, hvis man er blevet lidt ked af det.
Bestyrelsen: Består af 5 forældrerepræsentanter (3 fra Fristedet og 2 fra Troldebo), 2 personalerepræsentanter samt lederen. Ved forældremødet i efteråret vælges en forældrebestyrelse, der bl.a. er med til at fastsætte rammerne for institutionens dagligdag.
Bleer: Skal I selv medbringe. Hvornår barnet bliver blefri, sker i et samarbejde mellem barnet, forældre og personale.
Børnemapper: På stuerne har hvert barn en mappe. Her sætter vi tegninger og andre ting i, som børnene laver i løbet af deres børnehavetid. Mappens indhold får børnene med hjem, når de stopper. Vi vil gerne have lidt billeder hjemmefra til at sidde i mappen. Det er hyggeligt at kikke på engang imellem, især hvis man pludselig kommer til at savne sin mor og far.
Børneskuffer: Hvert barn har sin egen skuffe i købmandsdisken på stuen. Her kan de gemme ufærdige tegninger, perlekæder, verdens flotteste sten fra turdagen osv.
Cykler: Børnenes private cykler må benyttes på legepladsen om fredagen i perioden fra påskeferien til efterårsferien. I vinterhalvåret giver det altid våde sand på fliserne farlige situationer, så der nøjes vi med børnehavens egne cykler. De kan parkeres under halvtaget på legepladsen. Vi bruger ikke cykelhjelme på legepladsen pga. klemfælderne i alle træer og legeredskaber.
Drikkedunke: Med vand og navn på medbringes hver dag. Det er en let måde at sikre at alle børn får noget at drikke både herhjemme og på ture. Tag den med hjem hver dag til afvaskning.
Ferie/fridage: Holder barnet en fridag, vil vi gerne vide det, da det vil lette den daglige planlægning. Op til skoleferierne er det ekstra vigtigt, at I giver besked, da vi derved kan indpasse personalets ferie/afspadsering, så den ligger i de perioder, hvor der ikke er så mange børn. Alle ferie- og fridage meldes på AULA eller på opslag i huset.
Forældrekaffe: Ca. 1 gang om måneden holdes der forældrekaffe på stuerne. Det er forældrene selv, der står for det.
Forældresamtaler: Når barnet tilbydes plads, inviterer vi jer til en introsamtale. Efter ca. 4 måneder tilbyder vi en opstartssamtale, hvor vi kommer ind på barnets start i børnehaven. Desuden tilbyder vi kommende skolebørn en samtale i efteråret vedr. barnets trivsel og evt. skolestart mv. Herudover kan I altid bede om en samtale, hvis I ønsker det, ligesom vi vil bede jer om en samtale, hvis vi finder det nødvendigt.
Fotografering: Èn gang årligt kommer der en fotograf og tager portrætbilleder og gruppebilleder af børnene. I hverdagen tager vi fotos af børnene, og de aktiviteter vi laver. Disse kan ses på AULA.
Friplads: Søges gennem Pladsanvisningen i Kolding kommune.
Frugt: Alle børn spiser lidt frugt både formiddag og eftermiddag. Dette medbringer de hjemmefra. Det er lidt forskelligt fra stue til stue, hvordan det administreres så spørg endelig.
Fødselsdage: Vi vil gerne være med til at gøre dagen festlig. Vi synger fødselsdagssang, giver gave og hygger omkring barnet. Snak med personalet i god tid. Vi oplever at både børnegruppen som helhed og fødselsdagsbarnet har den bedste dag, hvis vi holder fødselsdagen internt på stuen. Der skal ofte ikke meget ændring til i hverdagens rutiner før børnene reagerer negativt på det. Derfor opfordrer vi til at fødselsdagene ikke er med deltagelse af forældre i børnehaven. Se yderligere info på hjemmesiden.
Garderoben: Når I forlader institutionen om eftermiddagen, vil vi bede om, at jeres barns garderobeplads er ryddet op. Tøj skal op at hænge, og sko løftes væk fra gulvet af hensyn til rengøringen og personalets rygge. Om fredagen skal rummene tømmes for at blive rengjort ekstra godt.
Glemt tøj: Det er vigtigt at I skriver navn i overtøj, sko, vanter, legetøj mv. Hvis I mangler noget, så prøv at kigge i glemmekassen, i nabo garderoben eller fx ved kældertrappen.
Informationer: Følg med på diverse opslagstavler i huset. På AULA kan I hjemmefra læse opslag og nyheder, ligesom I kan melde fridage, sygdom eller lign.
Legetøj: Børnene må gerne medbringe legetøj hjemmefra i begrænset mængde. Personalet påtager sig ikke ansvaret for bortkommet eller ødelagt legetøj. Det er op til jer som forældre at vurdere, om jeres barn må medbringe legetøj eller ej. I nogle tilfælde kan det være en tryghed for barnet med et stykke legetøj hjemmefra.
Lukkedage: Kolding Kommune har besluttet at alle børnehaver har lukket (med behovsåben enkelte udvalgte steder) de 3 dage før påske, dagen efter Kr. Himmelfartsdag, uge 28, 29, 30 samt dagene mellem jul og nytår. Desuden er der helt lukket (altså uden behovsåben) Grundlovsdag d. 5. juni samt Juleaftensdag d. 24. december.
Lus: Hvis vi konstaterer lus hos et barn, vil vi informere jer forældre om at kæmme og behandle for lus. Personalet skal informeres, hvis I opdager lus hos barnet, så vi kan lave opslag og forebygge flere tilfælde.
Madpakke: Indtil videre har bestyrelsen i Bramdrup Børnehave fravalgt kommunens madordning. Derfor skal alle børn have en sund og nærende madpakke med. Den skal indeholde deres frokost samt gerne en mellemmad til formiddag og/eller eftermiddag. Se evt. bestyrelsens folder med ideer til madpakken på hjemmesiden.
Medicin: Giver vi kun i specielle tilfælde. Den medicin vi giver, skal være ordineret i barnets navn. I skal aflevere medicinen til personalet.
Middagssøvn: Kan være nødvendigt for de mindste børn. Lav aftale med stuens personale om, hvordan det foregår. I medbringer selv sengetøj – vi har madrassen.
Morgenmad: Kan børnene spise herhenne, hvis de ikke har nået det hjemmefra. Vi serverer havregryn og cornflakes med mælk og div. drys. Hvis barnet kommer efter kl. 7.30, regner vi med, det har spist hjemmefra.
Mødetid: Det er en god idé at være her senest kl. 9. Mange børn bryder sig ikke om at komme midt i en aktivitet der er i gang. Det kan sagtens lade sig gøre at komme senere, men hold jer á jour på tavler og på månedsplaner, så ikke I kommer til en tom stue.
Oprydning: Det er en god idé, at I sætter tid af, når I henter jeres børn, til, at de kan rydde op efter sig. Ellers efterlader man måske en masse rod til dem barnet er i gang med at lege med.
Orlov: Søges for min. 8 uger og max. 12 mdr. gennem Pladsanvisningen i Kolding kommune.
Overtrækssko: I tilfælde af vådt og sjappet vejr, vil vi gerne bede jer forældre om at benytte de blå overtrækssko, der står ved indgangen. På den måde mindsker vi vand og skidt på gulvene med ca. 2/3.
PPR: Pædagogisk Psykologisk Rådgivning er vores samarbejdspartner. Vi kan lave indstillinger til talepædagog, fysioterapeut og psykolog. Vi kan også henvise til rådgivning. Det vil altid ske i et samarbejde med forældrene.
Påklædning: Giv børnene tøj på, de kan bevæge sig i, og som passer til vejret og dagens aktiviteter. Vi øver på at gøre børnene selvhjulpne også med tøjskift, og så er det ikke nemt med knapper i ryggen og bælte, samt ballerinasko på turdage.
Regler: Der må max. være 6 børn på legepladsen uden en voksen. Når børnene er alene udenfor, har de voksne tilsyn ca. hver 10. min. Hvis der er flere børn, som vil ud at lege, går der altid mindst én voksen med ud. I kælderen må der være 6 børn i puderum. Her fører vi også tilsyn. Hvis I ikke ønsker, at jeres barn må gå alene i kælderen eller på legepladsen, skal I give personalet besked herom.
Rygning: Fristedet er røgfri. Dette gælder også til div. arrangementer, hvor forældre eller bedsteforældre deltager. Rygning foregår udenfor vores hegn – væk fra børnene.
Skiftetøj: Børnene skal på deres garderobeplads have skiftetøj, regntøj (varmt tøj om vinteren), gummistøvler og hjemmesko. Det er en stor fordel, hvis alt er mærket med navn.
Solcreme: Smør barnet ind hjemmefra, når solen er skrap. Vi smører barnet ind ved middagstid. Vi bruger Derma Solcreme faktor 15-30. Vi forsøger at holde os i skyggen i middagsstunden i de perioder, hvor solens stråler er mest skadelige.
Sprogscreening: De børn, vi sammen med forældrene vurderer, har sproglige udfordringer laver vi en sprogvurdering på. Vurderingen kan vise om barnet har brug for en generel, en fokuseret eller en særlig sproglig indsats.
Stamkort: Husk at opdatere kartotekskortet på AULA med mobilnumre mv.
Straffeattest: Vi indhenter straffeattest og børneattest ved ansættelse af personale i børnehaven.
Sygdom: Vi modtager ikke syge eller sløje børn. Hvis barnet ikke kommer i institution, skal dette meddeles på MitKolding eller på sms til personalet. Børn må komme igen i institutionen efter sygdom, når de er raske nok til at deltage i vores daglige aktiviteter inde og ude. Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. ”Smitsomme sygdomme hos børn”. Husk at meddele institutionen, hvis jeres barn får konstateret en smitsom sygdom. Personalet vil så informere de øvrige forældre via opslag. Bliver barnet syg, mens det er i institutionen, kontakter vi jer, med henblik på at barnet hentes.
Udmeldelse: Når barnet går fra børnehave til SFO skal det IKKE meldes ud – overførslen sker automatisk når man tilmelder sig GLO. Flytter man derimod fx til en anden kommune eller til en fri- eller privatskole, skal udmeldelsen ske skriftligt med 1 måneds varsel. Det foregår på MitKolding.
Ulykkesforsikring: Børnene er dækket af jeres personlige ulykkesforsikring.
Underretningspligt: Alle ansatte i daginstitutioner har skærpet underretningspligt. Det betyder, vi er forpligtigede til at fortælle kommunen, hvis vi er bekymrede over et barns trivsel. Selvfølgelig søger vi samarbejdet med forældrene først.
Ændrede forhold i familien: Det er vigtigt, at vi informeres ved større ændringer, som har indflydelse på barnets velbefindende og hverdag.
Ønsker I yderligere informationer så kom og spørg os.